2011. január 12., szerda

Szőlőmagolaj -Vitis viniferae oleum e semine



A szőlőmag olaj, mely tetszetős, átlátszó, zöldessárga színű, illata dióhoz, mazsolához, feldolgozott szőlőhöz hasonló, sajátos íze és számos előnyös biológiai tulajdonsága miatt is, valamennyi növényi olaj félénél értékesebbnek tartják. 


Linolsavban és bioaktív öszetevőkben nagyon gazdag, jelentős E-vitamint tartalmaz. Speciális tulajdonsága, hogy képes regenerálni a szövetekben lévő kollagént, így megelőzhető vele a korai öregedés, használatával simább és rugalmasabb marad a bőr – masszázsoknál előszeretettel alkalmazzák. A hidegen sajtolt szőlőmag olaj kozmetikumok, gyógy- és szépségápoló szerek alapanyaga, de illatosított fürdő-, szauna-, és masszázsolajok öregedés és narancsbőr gátló adaléka. Megfelelő zsíros, tisztátalan és öregedő bőrre is, hatékonyan segíti a sebgyógyulást.
Irodalmi adatok és népgyógyászati tapasztalatok alapján szőlőmagban lévö polifenolok baktericidként sokféle gyulladást (fogíny, fekély, bél) csökkentő hatásúak. Csökkelti a koleszterinszintet, érvédő hatású. Természetes E vitamintartalma könnyen felszívódik a szervezetben. A látást javítja. A naponta több órát a számítógép előtt dolgozóknak is hasznos lenne mindennap fogyasztani a szemproblémák megelőzése érdekében is. Nagyon erős antioxidiáns hatású.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése