2011. január 11., kedd

Sárgabarackmagolaj - Armeniacae oleum

Halványnarancs sárga, egészen könnyű, selymes összetételű, így gyorsan és könnyen felszívódikImmunerősítő és stresszoldó hatása kiemelkedő.


Magas A-vitamin tartalmánál fogva jó a vízhiányos, kényes, öregedő bőrre, megnyugtatja a gyulladásos bőrt, gyorsan felszívódik,nem hagy zsíros felületet maga után, arcon is alkalmazható. Kiváló arc-és testmasszázshoz. Kifejezetten hatékony érett, száraz, érzékeny és gyulladt bőr esetén. Bőrre, körmökre kenhető. Olajos/normál arcbőr ápolására, fürdőolajként és terhességi csíkok kialakulásának megelőzésére is kiválóan alkalmas. 
Belsőleg kiemelkedő az idegrendszerre gyakorolt hatása. Igen gyors idegnyugtató. Lefekvés előtt altatóként is használható. Az állandó idegfeszültségben élőket kiegyensúlyozza (pl.: hyperkinetikusságra). Oldja a múlt súlyos traumáit. Segít a tudattalan félelmeket, blokkokat feloldani.
Mint olaj, segíti a vérkeringést, a szív munkáját, továbbá a hideg kéz és láb bemelegszik tőle. Tisztítja az érfalakat, visszeres panaszok könnyítője.
Kitűnő légzésszabályozó, segíti a pajzsmirigy működését (alul és túlműködés esetén is). Jól felszívódó "A-" vitamint tartalmaz, így tisztítja a látást, javítja a szem vérellátását. Kiegyensúlyozza az emésztést. 
Magas A, E, B vitamin tartalmú, erősíti az immunrendszert. A sárgabarack magban a B17 vitamin gazdagon megtalálható, mely egy friss kutatás szerint a rák ellenszere.
Oldja a múlt súlyos traumáit. Segít a tudattalan félelmeket, blokkokat feloldani.
Kismamamáknak és szoptatás alatt ellenjavallt!!! Túladagolás esetén hasmenést okoz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése