2011. január 17., hétfő

Csipkebogyómag olaj - Vadrózsa olaj

Színe a halványsárgától egészen a narancsig terjedhet. Lassítja az öregedési folyamatokat, szövetregeneráló, kiváló a száraz, érett, napégette és fakó bőrre.




Különösen száraz, igénybe vett bőrre megújító hatása van a csipkebogyómag-olajnak vagy más néven vadrózsaolajnak. Zsíros bőrre alkalmatlan! A szőlőmagolajhoz hasonlóan a vadrózsa olaját is sokszor oldószerrel nyerik ki, amely olaj azonban már nem tartalmazza azokat az anyagokat, melyek a hidegen sajtolt, halvány sárga színű vadrózsaolajat olyan különlegessé teszik.
A vitaminban, E vitaminban gazdag olaj kiválóan segíti a sejtmegújulást, ápolja a száraz, hámló bőrt, ideális a hegek kezelésére is. Transzretinolsav-tartalma támogatja a kollagéntermelődést.
A vadrózsa olaj a száraz, érett, gyulladásra hajlamos arcbőrre fantasztikus mandulaolajjal, sheavajjal keverve. Az olaj fototoxikus, azaz a fényérzékeny olajok közé tartozik, így nyáron csak éjszaka alkalmazd. Ha mégis reggel kened fel, figyelj oda, hogy ne érje az érintett bőrfelületet napsütés ill. szolárium 6-8 órán keresztül. Mint hordozóolaj - 
20%-os arányban könnyebb bázisolajokkal keverve - nagyon jó bőrnyugtató és -regeneráló. Hidratáló és nyugtató hatása miatt napozás utáni megégett bőrre is ajánljuk. A száraz hajat és korpás fejbőrt is kényeztetik a csipkebogyómag bio növényi összetevői. 
Használatával a bőr valóban selymesen puhává válik. A rózsa virág sziromleveleinek ezreiből nyert illóolaj finom illatánál fogva az egész emberre harmonizáló hatású.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése