2011. január 12., szerda

Körömvirágolaj - Calendulae Oleum

Virágai gyulladáscsökkentő flavonoidokat, sebgyógyulást elősegítő karotin- és xantofil festékanyagokat, antimikrobiális hatású illóolajat és egyéb hasznos vegyületeket tartalmaznak.


Mivel az olajba a növényrészeket is belekeverik, így legendás a gyógyereje: serkenti a szövetek regenerálódását, ezért kiváló bőrkiütésre, kicsrepesedett, repedezett bőrre, horzsolásokra, napégésre és visszerekre is. Gyulladáscsökkentő, bőrnyugtató hatású. A legtöbb gyulladásos bőrbetegség hatásos ellenszere. Kisbabáknál a kisebesedett, gyulladt bőr régóta közismert természetes ápolószereszere. Nem csak mindennapi bőrápolásra (elsősorban a száraz, kirepedezett bőr ápolására) alkalmas, hanem alkotórésze lehet a bőr gyulladásos folyamatainak mérséklésére és a sebek gyógyulási folyamatainak felgyorsítására szánt készítményeknek. Az antioxidáns hatású tokoferollal (E-vitamin) kiegészített körömvirágolaj nem csak bőrgyulladások és sebek kezelésére alkalmas készítmények alkotórészeként, hanem önmagában is használható.
Baktériumölő, bőrtisztító, fertőtlenítő, bőrregeneráló, epekiválasztást serkentő, fájdalomcsillapító, fertőtlenítő, csíraölő, görcsoldó, gyulladáscsökkentő, gátló, haj és fejbőr ápolószer, látásjavító, sebgyógyító, szájápoló, vértisztító. Bőrfertőzés, bőrgyulladás, acne, égés, leégés, ficamok, húzódások, furunkulus, gombásodás, lábgombásodás, menstruációs görcsök, tályog, torokgyulladás, visszérgyulladás.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése