2011. január 18., kedd

Kukoricacsíra olaj - Maydis embryonis oleum

A búzaszem kicsiny csírájában koncentrálódik.a mag életereje. A belőle nyert olaj, a különleges antioxiánsként ható összetevőinek köszönhetően mély-sárga színű. Használható más olajokkal keverve. Ebben az olajban koncentrálódik a legtöbb E-vitamin.


A csíra mintegy 35%-ban tartalmaz olajat, amelynek 30%-a egyszeresen, 56%-a pedig többszörösen telítetlen zsírsav. A kukoricacsíra-olaj foszfátban (lecitin), E-vitaminban és más táplálkozásfiziológiailag fontos hatású anyagban is nagyon gazdag. Tisztán, természetes úton hidegsajtolással kinyert kukoricacsíra-olaj olyan esszenciális zsírsavakat tartalmaz, amelyek nélkülözhetetlenek az emberi szervezet alapvető életfunkcióihoz. A kukoricacsíra olajtartalma igen magas és kedvező összetételű, így segíti, növeli a szellemi, testi erőnlétet, teljesítőképességet. Kozmetikai és élelmiszeripari alapanyag.
Az esszenciális zsírsavösszetétele karbantartja a vér lipidszíntjét, ezáltal gátolja az érelmeszesedési folyamatok kialakulását. Támogatja a szervezet vér-és keringési rendszerét, ennek következtében a szív munkáját. Megkönnyíti az emésztési folyamatokat. Gyulladás csökkentő hatású. Összetételénél fogva az áldott állapotban lévő, és szoptatós anyák értendjébe is jól illeszthető. Külsőleg a visszérgyulladások esetén hoz enyhülést. Harmonizálhatja az emésztő rendszert. Erősíti a petefészek működését. Roboráló hatású. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése