2011. március 26., szombat

Energiatöltő Mudra ujjgyakorlatok



SALAKTALANÍTÁS, Szél-mudra gyakorlat:

Emésztési és szélproblémák, vagy teltségérzet esetén a mutatóujjak hegyét hajtsuk a hüvelykujj dombjára. A mutatóujjat nyomjuk enyhén lefelé a hüvelykujjal, a többi ujjat pedig feszítsük meg. Sürgős esetben egészen 30 másodpercig tarthatjuk ezt a pozíciót, krónikus esetben naponta háromszor 15 másodpercig tartsuk a nyomást

TEST ÉS LÉLEKERŐSÍTŐ, Föld-mudra gyakorlat:

A medencefenék és gátizmokat erősíthetjük energetikailag ezzel a gyakorlattal. Érintsük össze mindkét kéz hüvelyk és gyűrűs ujját, kicsit nyomjuk is egymásnak össze őket. Naponta háromszor 15 másodpercig végezzük a gyakorlatot.

GONDOLATOK KITISZTÍTÁSA, Nagy-Fej mudra gyakorlat:

Javítja a véráramlást, fejfájás is csökkenthető e módszerrel. Nyomjuk lazán egymásnak mindkét kéz hüvelyk, mutató és középső ujját, a gyűrűsujjat szorítsuk le a hüvelykujj dombjára, a kisujjat pedig nyújtsuk ki. Komoly fájdalmak esetén tartsuk 15 másodpercig ezt a helyzetet, megelőzésre pedig naponta háromszor 6 másodperc javasolt.

NAPINDÍTÓ mudra, gyorsan feltölt energiával:

Ez az ujjtartás az alhasi energiát viszi át a magasabb energiacentrumokba. A hölgyek számára úgy ajánlott ez a kéztartás, hogy a jobb kéz hüvelyujja a bal kéz hüvelyk és mutatóujja közé kerüljön, majd a bal hüvelykujjal nyomjuk meg gyengéden a jobbat.
A férfiak számára éppen ellenkezőleg ajánlott ez a tartás, náluk a jobb hüvelykujj kerüljön felülre!
Reggelente 5-15 másodpercig tartsuk ezt a pozíciót, érezni fogjuk a felfrissülést.

MEGVILÁGOSODÁS mudra, csúcsformába hoz szellemileg:

Feltölti a kiürült energiablokkokat, és kapcsolatba hoz a külvilággal. Emeljük fel a kezünket a gyomor magasságába, és tegyük egymáshoz a hüvelyk és a mutatóujjakat. A hüvelykujjak nézzenek a gyomor, vagy a padló irányába, a mutatóujjak, pedig a plafon felé. Ezt a gyakorlatot addig végezhetjük, amíg csak akarjuk, és jólesik.

BELSŐ BÉKE Lótusz-mudra:

Ha úgy érzi, hogy nem értik meg, vagy kihasználják, tegye össze a mellkasa előtt úgy a két kezét, hogy a kéztövek és az ujjhegyek érintsék egymást. Ezután nyissa szét az ujjait, mint egy virág a szirmait. Négy mély lélegzet után ismét csukja össze az ujjait, zárt rügy formában. Hajlítsa továbbra is befelé az ujjakat, míg a kézfejek egymáshoz nem érnek. Utána ismét hajlítsa kifelé az ujjait, hogy rügyet, majd virágot formázzanak. A gyakorlatot háromszor ismételje meg. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése